top of page

Just nu

Restaurangen öppnar åter 5 juli, vi har middagar torsdag, fredag och lördag fram till 16 augusti, det går bra att redan nu att boka bord på 0702744188, Gunilla

KÖKET PÅ FJÄLLET

Med gårdens egna råvaror

Jakt, fiske och jordbruk är vår vardag

 

Lamm, älg, ren, röding, öring, ripa, bär och svamp finns på menyn. Unika råvaror som kommer från den egna gården eller den nära omgivningen. Råvarorna förädlas till exklusiva menyer i vårt kök. I restaurangen kan du och dina vänner avnjuta mat och dryck i lugn och harmonisk miljö. Förboka i god tid så lovar vi dig det allra bästa. 

Fakta om råvarorna 2025

  • Lamm -  ca 30 st och 4 tackor slaktas på Burträsk slakteri och styckad på Hembyggdens kött

  • Älg -  ungtjur skjuten 3 km från gården

  • Charkprodukter - vårt egna kött förädlas hos Margona Lundgren på Fågelbergets Gårdschark och Hembyggdens kött i Burträsk

  • Ripa - endast snarad som vi jagar under vinter och köper in av andra jägare i området

  • Röding/öring - vi fiskar i sjön Virisen

  • Mandelpotatis - köper vi  av Erik Jonsson, Långträsk

  • Bär, gula kantareller och rabarber plockar och skördar vi under säsong

  • Ekologiska viner - Köper vi in av Principium, deras signum är hantverk, småskaligt och naturligt producerat 

  • Öl - hantverks öl köps av Norrlandsbryggarna AB

  • Övriga varor - köper vi in av Menigo

Boka gärna via sms på +46702744188

Vi öppnar restaurangen åter den 5 juli - 16 augusti sommaren 2025, boka på 0702744188. Välkomna hälsar Gunilla och TomasÖppet torsdag, fredag och lördag, fredagar endast avsmakningsmeny. Alltid förbokning.


Sommarmeny 2024
Sommarmeny 2024



Sommarmeny 2025
Vi serverar middag med gårdens produkter torsdag, fredag och lördag kl 18,00 fredagar är det avsmakningsmeny, bords bokning obligatorisk då vi har begränsat antal bord
Sommarmeny  2025


Ripa
Serveras med purè på potatis och jordärtsskocka, kråkbärsmarmelad, ostkräm Västerbotten, sotad lingonpicklad lök och kantarell
Ripa


Grillad röding
Serveras med nässelgnocci, grönkål, remouladsås, ärtpure och bajad potatis.
Grillad röding


Lammytterfile
Serveras med chimichurri, kantarell, bakad morot, inkokta korngryn smaksatt med libbsticka och vitlök, bakad potatis
Lammytterfile


Lammlägg
Serveras med grillad spetskål, potatis/skockapure och sotad lingonpicklad rödlök.
Lammlägg


Rabarberkaka
Serveras med vårbroddsgrädde
Rabarberkaka


Virisens planka extra allt
smått och gott från vår gård med både fisk och kött
Virisens planka extra allt

FEST

Firma – födelsedag – fest

Här på Virisen blir din fest ostörd och privat i lugn och vacker fjällmiljö, ett oförglömligt och unikt minne för nära och kära. Lokalen och omgivningen gör att du, förutom god mat kan bjuda dina gäster på bastu, jacuzzi, levande musik och uteaktiviteter. Behöver du och ditt sällskap sova över, finns 18 bäddar fördelade i dom fyra timmerstugorna på gården.

 

bottom of page