Just nu
Restaurangen öppnar åter 5 juli, vi har middagar torsdag, fredag och lördag fram till 16 augusti, det går bra att redan nu att boka bord på 0702744188, Gunilla
KÖKET PÅ FJÄLLET
Med gårdens egna råvaror
Jakt, fiske och jordbruk är vår vardag
Lamm, älg, ren, röding, öring, ripa, bär och svamp finns på menyn. Unika råvaror som kommer från den egna gården eller den nära omgivningen. Råvarorna förädlas till exklusiva menyer i vårt kök. I restaurangen kan du och dina vänner avnjuta mat och dryck i lugn och harmonisk miljö. Förboka i god tid så lovar vi dig det allra bästa.
Fakta om råvarorna 2025
-
Lamm - ca 30 st och 4 tackor slaktas på Burträsk slakteri och styckad på Hembyggdens kött
-
Älg - ungtjur skjuten 3 km från gården
-
Charkprodukter - vårt egna kött förädlas hos Margona Lundgren på Fågelbergets Gårdschark och Hembyggdens kött i Burträsk
-
Ripa - endast snarad som vi jagar under vinter och köper in av andra jägare i området
-
Röding/öring - vi fiskar i sjön Virisen
-
Mandelpotatis - köper vi av Erik Jonsson, Långträsk
-
Bär, gula kantareller och rabarber plockar och skördar vi under säsong
-
Ekologiska viner - Köper vi in av Principium, deras signum är hantverk, småskaligt och naturligt producerat
-
Öl - hantverks öl köps av Norrlandsbryggarna AB
-
Övriga varor - köper vi in av Menigo
Boka gärna via sms på +46702744188

FEST
Firma – födelsedag – fest
Här på Virisen blir din fest ostörd och privat i lugn och vacker fjällmiljö, ett oförglömligt och unikt minne för nära och kära. Lokalen och omgivningen gör att du, förutom god mat kan bjuda dina gäster på bastu, jacuzzi, levande musik och uteaktiviteter. Behöver du och ditt sällskap sova över, finns 18 bäddar fördelade i dom fyra timmerstugorna på gården.
